Segona onada de COVID-19. 7 propostes per SM i els Monjos.

L’actuació durant la primera onada.

Quan vaig publicar l’article amb els arguments per a la no-celebració de la Festa Major 2020 a Santa Margarida i els Monjos, ho vaig fer sent crític, però també oferint alternatives respecte al material sanitari que podríem comprar prescindint de costos associats. Però la situació anava més enllà, després d’estar setmanes dient per les xarxes que l’Ajuntament hauria de comprar mascaretes, perquè recordem, NO N’HI HAVIEN!! Ho van fer, van repartir una per veí, el dia 9 de Maig. Us ho presento en una gràfica:

Tothom es pot equivocar. Crec que va ser un retard innecessari i sobretot quan els municipis del costat ja n’havien repartit molt abans. Però dient això tampoc estic descobrint Amèrica, ho compartim molts i crec que el primer pas per encarar aquesta segona onada seria admetre que potser algunes coses no es van fer bé. Només això. Seria un exercici de fortalesa.

Segon punt, per afrontar la crisi econòmica i social jo mateix vaig tornar a proposar un pla d’actuació purament econòmic, ja que de matèria sanitària no en tinc ni idea! Un estudiant de medicina o qualsevol estudi relacionat ho faria, per sort, mil vegades millor que jo. Però d’economia, pel que m’han ensenyat a la universitat volia oferir aquesta eina, que vaig comentar amb professors. Us deixo l’article: https://www.aaronfernandez.com/?p=273

Poc després em varen contactar diferents membres d’Ajuntaments, per demanar-me si els hi podia facilitar la informació per posar sobre la taula aquest pla, fer-me preguntes sobre alguns detalls de desenvolupament, o suggeriments. Per sort, el grup d’Esquerra Republicana de Santa Margarida i els Monjos va ser un d’aquests contactes, els quals varen portar la proposta a Ple. En el següent vídeo podeu veure des de el minut exacte el seu debat.

A la pregunta si aquest tipus de proposta s’adhereixen a la normativa, la resposta de la interventora va ser «[…] un microcrèdit, desde luego que, no crec que sigui la nostra competència ni tampoc beneficiós per nosaltres perquè no som una entitat financera […]». Finalment la proposta es va votar en contra amb els vots negatius de PSC i CUP, vosaltres mateixos podeu veure els motius al vídeo.

«Mireu, quan realitzo un article d’aquest tipus, ja no d’informació o anàlisis sobre un tema, sinó d’una proposta seriosa i que crec que podria ajudar a molts veïns i veïnes, el primer que faig és informar-me. Primer conèixer si el que proposaré es pot fer, i segon consultar amb persones que saben MOLT més que jo sobre si el que proposaré és positiu.»

A continuació, us deixaré unes imatges de diversos Ajuntaments catalans:

«Crec que son suficients, però podria seguir.»

Segona onada, 7 propostes per a SM i els Monjos.

En aquesta segona onada, tenim l’experiència de la primera, i amb sort, la pluja no esborrarà les margarides del terra, però que això no ens faci equivocar, mai hem passat un hivern convivint amb la COVID-19, que és l’època la qual aquests tipus de malaltia són, se suposa, més agressives. Simplement perquè les baixes temperatures ajuden en la propagació del virus a l’aire, en altres paraules: «la calor el mata». Per tal motiu, és imprescindible dirigir les primeres línies d’actuació cap a objectius sociosanitaris. Primeres dues mesures:

1- Creació d’un equip de rastrejadors per a fer la notificació de contactes i evitar les aglomeracions de persones al municipi. Entenc que per això no faria falta contractar a més gent, simplement com a mesura excepcional, buscar gent capacitada entre el personal que depèn de l’Ajuntament i donar aquesta funció.

2- Contractació d’un equip de psicòlegs. Durant el confinament, s’han incrementat els casos de consultes per malaltia mentals, tot i això, aquestes es troben profundament desateses en la sanitat pública. L’Ajuntament podria canalitzar aquestes peticions per a veïns del municipi. A banda de la pandèmia, on és molt més necessari, crec que seria positiu conservar aquest projecte com un element clau en l’atenció a les persones del municipi.

Què vull dir amb això? Aquesta segona onada pot ser pitjor que la primera? No, ho sé, però crec que en aquests temes és millor pecar de previsor que de deixadesa. Noves restriccions són probables, amb el qual l’economia quedaria MOLT tocada, dubto que tornem a veure un confinament tan agressiu però crec que en aquesta segona onada s’implementarà el «toc de queda» acompanyat d’altres restriccions (tancar bars, quotes d’aforament, …). Molt breument, el toc de queda és que a partir de certa hora ningú pot sortir al carrer o al revés, que ningú pot sortir al carrer a partir de certa hora.

Em centraré en la part econòmica, aquesta crisi és una crisi que es basa a minimitzar danys. En economia diem que és més costós haver de reparar un dany o una externalitat a prevenir-la. És el moment que l’Ajuntament es posi de banda dels petits negocis perquè ho passaran molt malament, sobretot aquells que els afecten molt les restriccions. Novament, podríem caure en el parany de subvencionar, però aquesta seria una manera molt costosa de solucionar l’assumpte. I segurament insuficient. Davant d’això, la solució implica finançar – assumir costos i promocionar.

3- Inversió en promoció directa de l’activitat comercial permesa del municipi. Què vol dir això? Potenciar i promocionar el petit comerç local per a salvar-lo. Un exemple seria una petita revista (es pot aprofitar el Nosaltres si eliminem articles de totes les coses bones que fa l’Ajuntament), on els bars i restaurants del municipi que segueixin servint a domicili, ja que no se’ls hi permet obrir l’establiment, puguin publicitar gratis els seus menús o ofertes, 1 o 2 pàgines per establiment, finalment, l’Ajuntament envia una còpia a cada casa.

4- Oferir una línia de microcrèdits per a PIMES i autònoms. Novament, aquesta mesura és bàsica en una crisi de liquiditat. Entenc que ja es va votar, però és que la solució més fàcil passa per aquí, no la desenvoluparé perquè ja vaig fer tot un article pel que fa aquest tema.

https://www.aaronfernandez.com/?p=273

El perill més gran per a la societat respecte a aquesta crisi és que, si la vacuna no arriba aviat, i amb això em refereixo a haver d’estar el que queda d’any amb dures restriccions, és que moltes petites empreses tancaran, les grans amb suficient marge podran resistir però fent reduccions de plantilla. Això és tradueix en atur, massa. Davant d’això les properes mesures són dirigides a aquestes famílies que passaran una època econòmicament dura.

5- Començar a treballar en projectes de dinamització de l’economia local i l’emprenedoria. És molt important entendre això, i explicaré la diferència: jo puc contractar a 3 secretaris per a l’Ajuntament i el que aconseguiré és que 3 persones deixin d’estar a l’atur fent l’esforç d’haver de pagar cada mes. O com a segona opció, puc contractar a 3 persones per la piscina municipal, en aquest segon escenari el cercle s’alimenta sol, la piscina em genera uns ingressos que em permeten pagar les nòmines d’aquestes 3 persones que deixen d’estar a l’atur. Aquest és el treball que necessitem. Tenim un mercat MOLT POTENT, aprofitem-ho, la solució pot passar per aquí.

6- Oferir deduccions de compra de productes bàsics al municipi. El més semblant que veureu en aquest article a una subvenció. Per aquelles famílies que ho necessitin, l’Ajuntament hauria d’abonar part de la factura de productes bàsics comprats al municipi. Però compte, només aquelles famílies que realment ho necessitin, s’ha d’interposar un control per tal d’oferir el ajut més gran possible a aquelles famílies en situació de risc. Per què «subvencions» per a famílies i no per a empreses? Fàcil, les famílies acostumen a gastar la seva renda al municipi, per contra, les empreses mantenen relacions contractuals fora del municipi.

La situació postpandèmia, veient les mesures que està aplicant el govern d’Espanya serà molt dura, no les comentaré en aquest article però estan sent un malbaratament dels recursos europeus. En general, la situació deixarà una Catalunya molt tocada, davant d’això, la idea econòmica, més òptima, per salvar l’economia municipal és la següent.

7- Primer Santa Margarida i els Monjos. Això vol dir, quan parlem d’un país «tanquem-nos». En aquest moment tot passa per aquí, incentivar a les empreses locals a contractar gent del municipi, augmentar el nombre d’empreses que operen al municipi, destinar les ofertes de feina de l’Ajuntament a gent del municipi, i en els concursos públics per obra o servei afavorir a les empreses del municipi. Incrementar la recaptació amb l’exterior i abaixar taxes municipals. Un cop tinguem l’economia municipal recuperada (no ho està des de fa anys) i els veïns amb treball de qualitat, ens dedicarem a altres termes. Però primer, que la gent del municipi pugui millorar la seva situació econòmica.

El «problema» del sistema electoral actual, en termes econòmics, és que costa dur a terme projectes a llarg termini, perquè cada quatre anys has de guanyar unes eleccions, per tal motiu, molts cops, l’objectiu de l’actuació econòmica es destina a guanyar aquestes eleccions, exemple clar: inaugurar pistes, parcs, rotondes, quan es porten tres anys de mandat per fer veure que es fan coses. Això és un problema, perquè fa molt difícil potenciar aquests tipus de projecte de llarga durada.

Com finançar tots aquests projectes? Eliminant tota la despesa innecessària. Tot passa per aquí, que vol dir això? Puc donar idees, però potser no agraden, haver d’enrajolar 86 vegades la pista vella no ajuda, haver de subvencionar tot allò que aporta un grup de votants nombrós tampoc ho fa, haver de pagar 34.650 € anuals a un senyor de Sant Cugat amb carnet del PSC perquè és «personal eventual de confiança de l’Alcaldia» tampoc, … Podria seguir. Si comencem a eliminar aquestes despeses, o les destinem a VEÏNS DEL MUNICIPI, podrem començar a construir un municipi econòmicament fort i millorar la qualitat de vida, que és al que em refereixo amb potenciar l’economia.

Referències:

  • https://beteve.cat/societat/augmenten-malalties-mentals-confinament-coronavirus/
  • https://www.seu-e.cat/ca/web/santamargaridaielsmonjos/govern-obert-i-transparencia/informacio-institucional-i-organitzativa/organitzacio-politica-i-retribucions/alts-carrecs-i-carrecs-eventuals
  • http://www.manresa.cat/web/menu/7921-microcredits-per-mantenir-i-potenciar-l-activitat-economica-i-ajudar-aquelles-empreses-mes-afectades-pel-covid-19
  • https://www.santfruitos.cat/seu-electronica/pla-de-recuperacio-economica-del-efectes-del-covid-19-linia-2
  • https://www.lesfranqueses.cat/actualitat/noticies/2020/10/01/microcredits-per-a-empreses-i-autonoms-afectats-per-la-crisi-de-la-covid-19
  • http://www.cardona.cat/multimedia/pdf/anuncis/bases-microcredits-pimes-i-autonoms-covid-19.pdf

Deja un comentario